lauantai 20. syyskuuta 2014

ESCE Paris

Varsinaista koulunkäyntiä on takana kolme viikkoa, joten ajattelin tässä vaiheessa kirjoittaa pienen yleisesittelyn koulustani. 

I've been going to school three weeks now, so I thought it's a good time to write some kind of overall presentation of our school. 

Sijainti ja rakennus - Location and building


Kuten jo aiemmin olen maininnut, koulu todellakin sijaitsee kävelymatkan päässä Eiffel-tornista. Metrolta kävellessä eräässä risteyksessä torni näkyy oikein hyvin ja koulun pihastakin näkyy huippu. Tosin se näyttää siitä katsoen tavalliselta radiomastolta. 

Koululle on helppo kulkea asunnolta. Yksi pysäkin väli RER-junalla, vaihto Metro 6 ja kahdeksan väliä odottelua. Tämä metrolinja on varmasti se Pariisin paras, kakkosen ohella. Ne kun menevät molemmat osan matkasta maan pinnalla. On ihanaa katsella kauniita rakennuksia ja kaupungin hälinää matkan aikana. Matka omasta huoneesta luokkaan kestää vähän reilu puoli tuntia. Käytän sen ajan usein lukemalla.

Like I mentioned before the school is located within walking distance from the Eiffel-tower. Walking from metro to the school there is a place where you can see the tower really well. Also from our school yard you can see the peak. Though it looks just another radio tower.

Going to school from Cité is easy. First there is one stop on RER-train and then Metro line 6 for eight stops. This metro line is surely the most beautiful line in Paris, plus line 2. They both travel partly on ground. It's nice to look at the beautiful buildings and streets on your way. One way trip takes just over 30 min. That time I normally use by reading.


Kolmio esittää modernia versiota Eiffelistä, sinisellä ja vihreällä näkee reitin
Triangle is performing as a modern Eiffel, blue and green lines are the route


Rakennus ei ole mikään iso, vaan aika simppeli viisikerroksinen talo. Ensin kuljetaan pääaulan läpi koulun pihalle, missä usein oppilaat viettävät vapaatuntejaan syöden, hengaillen ja opiskellen. Mikäs siinä, kun aurinko paistaa. Rakennuksessa on pari hissiä, mutta ne eivät ole oppilaiden käytössä. Ne on tarkoitettu vain niille, jotka oikeasti niitä tarvitsevat. Ja henkilökunnalle.. Toisaalta on aivan kiva saada pientä hyötyliikuntaa päivän aikana mutta kun lämpötila ja olo on muutenkin tukalat, hissi olisi aika kiva..

Luokat ovat mielestäni hyvin suunniteltuja. Luokassa on ovet edessä ja takana, pöydät on sijoitettu molemmin puolin luokkaa. Isot ikkunat antavat mukavasti valoa. On vain ihme, että niinkin uudessa rakennuksessa ei ole lainkaan ilmastointia. Päivät ovat välillä tukalan kuumia ja kun luokka on täynnä ihmisiä, ei ilma ainakaan sillä viilene.


Building is not so big and it's quite simple, four floors. First you go through main hall and enter the yard. Lots of students spend their time on that yard eating, hanging, studying. There are couple of elevators in the building, but students are not allowed to use them. They are there only for the ones that really need assistance. On someway it's nice that you need to take those stairs, you'll get exercise without noticing. But in a warm day the elevator would be so much nicer.. 

Class rooms are nice, there are two doors per class, one in front and one in back. Windows are big and gives nicely some light to the room. It is just strange that building so new doesn't have any air conditioning. Days can get so hot and the air doesn't mix. Rooms are usually full of students so that makes it even worse. 



Koulun piha-alue
School yard


Olen rakastunut vastapäisen talon ylimpään parvekkeeseen ja punaisiin kalusteisiin.
I'm in love with this balcony of the building across the yard.


Normaali oppilas
Normal student



Opettajat - teachers


Minulla on seitsemän kurssia ja kuusi opettajaa. Alusta alkaen stressasin hieman näitä opettajia. Ranskassa kuitenkin auktoriteetit ja hierarkia ovat paljon vahvempia kuin Suomessa. Olen tottunut puhumaan opettajalle tuttavallisesti ja ehdottomasti sinuttelemalla, joten kyllähän sitä mietitytti miten näille puhutaan. Ja kuinka tarkkoja ovat esim. myöhästymisestä ja kesken tunnin luokasta poistumisesta. 

Kuitenkin kaikki opettajat ovat erittäin mukavia. Vain yksi ei päästä myöhästyneitä luokkaan ja kukaan ei ole turhan tarkka täydestä hiljaisuudesta, ym. Olen tehnyt itselleni lupauksen. Saan olla myöhässä itsestäni riippumattomista syistä vain yhden kerran tämän kauden aikana. Minut tunteville voin sanoa, että olen tosissani. =)

Vaikka sanoin, että eivät opettajat ole niin kovin tarkkoja hiljaisuudesta, on kuitenkin yksi opettaja, joka osoittaa laser-osoittimella jos joku puhuu kovempaa. Hän kuvittelee kuulemma olevansa kissan omistaja. Pitää vissiin joku kerta lähteä sen valon perään..


Ajattelin kirjoittaa jotain myös kursseista, mutta ääh. Joku toinen kerta. Nyt on pakko saada hieman unta. Huominen päivä on omistettu Disneylle. Dapper day Disneylandissa. Arvatenkin materiaalia tänne saapuu lähipäivinä. =)


I have seven courses and six teachers. From the start I was the most "scared" of the teachers and how strict they will be. Hierarchy and authorities are here so much stricter than in Finland. I am used to talking to teachers easily and without any stress, first names. 

But all the teachers are so nice. Only one doesn't let you in if you come late. And even he is nice. I have made a promise to myself. I can be late for my own reasons only one time during the semester. Ones who know me, are now laughing.. ;)

Even though teachers are not so hard about having some noise during the class, one of them does point you with laser. He says he pretends that the student is a cat. Maybe I should sometimes try to catch the red dot..


I was planning on writing something about the courses also, but no. Another time. I´m getting some sleep. Tomorrow is day dedicated to Disney. Dapper Day at Disneyland. Material is coming. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I´d love to hear what´s in your mind. :)