tiistai 9. syyskuuta 2014

Maison du Cambodge

Pian kolme viikkoa olen asuttanut tämän talon 14 m2 huonetta. Josko kertoisin seuraavana jotain tästä talosta.

I´ve been soon  living here for three weeks. So maybe it´s about time I tell you something about the house. 

Huone - Room


Huone on tosiaan 14 m2, vähän kuin pieni hotellihuone. Kalustukseen kuuluu sänky, yöpöytä, iso jykevä työpöytä, pari seinähyllyä, pöytälamppu, jääkaappi ja pari vaatekaappia. Oma kylppäri löytyy. Jos ei olisi omaa saanut, olisin etsinyt toisen paikan. Kylppärissä on vessa, suihku, allas ja iso peilikaappi joka on tosi iso plussa.

Aurinko paistaa huoneeseen kuumimman ajan ja täällähän on vielä mukavasti yli +20 astetta. Ikkuna on iso ja päästää lämmön ihanasti läpi. Sen ajan kun olen huonessa, saan tuulettaa ilmaa siedettäväksi. Verhot ovat onneksi aika paksut ja pitävät ylimääräisen valon poissa. Talon vieressä menee iso tie, jonka äänet kuuluvat hyvin huoneeseen. Yöni nukun kuitenkin jo hyvin, totuin ääniin alle viikossa. Vain se harmittaa, että öisinkin olisi mukava pitää ikkunaa auki, mutta silloin meteli on liian kova. 

So the room is 14 m2, like a really small hotel room. Room is furnished with bed, night stand, big desk, two shelves, desk lamp, small fridge and two closets. Fortunately I also have my own private bathroom with toilet, shower, sink and a big cabinet with mirror.

The sun shines to my room during the hottest time of day and temperature here is still well over +20 degrees. I need to vent my room so much, because it´s very hot in here. Thankfully the curtains are thick and keep out the light. There is a big road beside the house and the voices are loud. Though it only took under a week to get used to them, now I sleep well. I just wish I could keep the window open during the night but then it will be too noisy.













Keittiö - Kitchen


Vaikka huoneessa on jääkaappi, keittiö on aina käytävän yhteinen. Keittiössä on neljä levyä, mikro ja kaksi pöytäuunia, joiden käyttöä en ole vielä opetellut. Keittiössä on myös muutama pannu ja yksi kattila, nämä yhteiseen käyttöön. 

Näiden yhteisten pannujen lisäksi kaikki muu itselle tarpeellinen keittiöväline täytyy ostaa itse. Löysin halvalla muovisen pikniksetin, eli lautasia, sosimia ja kuppeja. Lisäksi olen joutunut etsimään siivilän, lastan, leikkuulaudan, pari veistä, teemukin ja säilytysrasian. Sain käytettynä ostettua omaksi pienen kattilan ja pannun, vitosella. Nämä ostin siksi, että kun väkimäärä talossa lisääntyy, myös käyttöasteelle käy samoin. Eipä tarvitse odotella toisten kokkausta ja tiskausta. 

Myös perus ruoka-aineet on pitänyt ostaa. Suolaa, öljyä, muita mausteita, pastaa, teetä, hunajaa ym mitä nyt tahtoo valmistaa. Niin joo, ja kun kerran Ranskassa ollaan, niin korkkiruuvi tuli ostettua ajoissa. 


Although I have my own fridge, we have a shared kitchen. There are four hot plates, microwave and two table ovens, that are still a bit mystery for me. There are also few pans and a pot for common use. 

Everything else you need, you need to buy yourself. I have searched a set of plastic plates, cups and cutlery, and other utensils like knifes, spatula etc. I also got myself a second hand pot and pan, so I don´t need to wait others to use and wash the common ones. 

When you cook, you also need the have some basic things like spices, oil, pasta, etc. 



Muut yhteiset tilat - Other shared spaces


Talossa on yhteisiä tiloja aika paljon. On lukuhuone, jossa on joitain ranskankielisiä kirjoja, iso sali jossa välillä harjoitellaan jotain (ehkä urheilua), tv-huone ja kellaribaari jota voi vuokrata porukalla. Aulassa on kolme automaattia, yhdestä saa kylmiä juomia, yhdestä naposteltavaa ja yhdestä erilaisia kahveja. Viimeistä tulee käytettyä aika usein. 

There are some common spaces in the building. We have a reading room, tv room and a cellar bar witch you can rent. In the lobby there are three dispensers, one for cold drinks, one for snacks and one for different coffees. The last one I use quite much. 



Tv-huone
TV-room



Lukuhuone
Room for reading


Postilaatikot, vielä kun muistaisi tarkistaa postin edes kerran viikossa.
Mail boxes, I just forget to check my mail.




Pesulassa on kolme pesukonetta ja kolme kuivaajaa. Käyttö maksaa 3,50 € kerralta. Ja olen nyt tosiaan käyttänyt ensimmäistä kertaa kuivaajaa. Ihana laite. Täällä nyt ei olisikaan ollut hyvää mahdollisuutta kuivata vaatteita telineellä.

Loundry room has three washers and dryers. Using of washer is 3,5€ per one use, dryer is free. Here I have used my first dryer and I want to have one at home! 





Ihmiset - People

Olen tavannut monia tässä talossa asuvia, ihmisiä ympäri maailman. Enimmäkseen heitä tapaa keittiössä kokkaillessa. Talossa on myös paljon oppilaita koulustamme. 

Muiden kanssa asumisessa on huonot puolensakin. Olen huomannut, että kaikki eivät korjaa jälkiänsä keittiössä, tai sitten heidän siisteytensä on erilaista, kuin omani. Sen voin kuitenkin vielä kestää. Mutta kun on ihmisiä, jotka polttelevat ikkunoista. Se on niin äärimmäisen itsekästä ja epäkunnioittavaa! Olen itse poltellut kauan ennen kuin pari vuotta sitten lopetin, joten tiedän kyllä sen himon, kun tahtoo tupakille. Mutta silloin mennään alas ja ulos! Ei todellakaan ole kiva, kun huonetta tuulettaessa saa tupakin savua huoneeseen tai sitten herää keskellä yötä siihen, kun keittiön ikkunasta polteltu savu kulkee käytävää pitkin huoneeseen. Oikein kunnon jälkisavu joka haisee pahalta jopa itse tupakoijallekin. 

No, nyt on myös valitettu tälle päivää. Palataan.

I have met lots of people in our house, from all over the world. Mostly you talk with them at kitchen. We have lots of students from our school. 

Living with other this tight has also disadvantages. I have noticed that not everybody clean up after them selves in the kitchen. That I can still handle. But when some people smoke from the windows, I hate it. Sometimes from their own, sometimes through the kitchen window. It is so selfish. I used to smoke so I understand the urge, but come on! Go downstairs and get out! It´s not nice to have the smoke in your room when you try to ventilate or to wake up in the middle of the night when the after smoke gets from kitchen to corridor and from there to your room. 

Well, bitching is done. See you.

4 kommenttia:

  1. Saattaapi kotiin tullessa oma rivariasunto tuntua luksukselta. Mitä luulet?

    VastaaPoista
  2. No oma koti Suomessa on alusta lähtien ollut ihana, mutta tämän jälkeen on vielä suurempi arvostus hiljaisille naapureille ja rauhalliselle ja hiljaiselle sijainnille.

    VastaaPoista
  3. Thank you for sharing your experience! I stumbled across your blog looking for more information about the Maison du Cambodge, I might be living there next semester and want to know more before I make my decision. It is 40 minutes away by public transportation from my university so I am still not so sure. It was nice to see your pictures and read more about the house and about Paris! x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It was nice to hear, that these posts were helpful. Have a lovely time in Paris! :)

      Poista

I´d love to hear what´s in your mind. :)