maanantai 8. syyskuuta 2014

Kulkemista - Walking around

Neljä vapaapäivää, mitä niillä tehdä? No, osaksi vain oleskella ja rentoutua ja osaksi kulkea pitkin Pariisia. 

Four days to spend, what to do? Well, partly I just relaxed in my room and partly did some walking in the streets of Paris.


Musée d'Orsay


Aloitin museokierrokset kahden kaverin kanssa Musée d'orsaysta. Museo oli vanhassa asemarakennuksessa ja siellä on muutamia todella tunnettuja teoksia. Pääosin museon teoksiin kuuluu ranskalaisten taiteilijoiden teoksia 1800 puolivälistä muutama vuosikymmen eteenpäin. Museo sijaitsee Seinen rannalla suoraan RER C-linjan varrella, eli sinne on äärimmäisen helppo osata. Kuten moneen muuhunkin paikkaan, museo on ilmainen alle 26-vuotiaille. No, eipä siitä enempää, tähän kirjoittajaan kun se sääntö ei enää päde. Lipun hinta oli aikuiselta 11€, eli ei kuitenkaan mikään paha maksu. 

Kierreltävää museossa riitti paljon ja monta taulua olisi voinut katsella ties kuinka kauan. Osan taas ohitin pienellä vilaisulla. On ihmeellistä, kuinka valtavat lahjat joillekin on annettu. Museossa oli myös osasto Vincent Van Goghlle. Ne olivatkin teoksia, joita oikeasti tunnistin. =)


I started my museum tour with two friends at Musée d'Orsay. Museum was situated in this old station building right beside metro. There was mainly french paintings from mid 1800s to fifty years ahead. As for many other places, museum had free tickets for people under 26 years. Yeah, did nothing for me, so the price for an adult was 11€, still not bad.

It took a long time to roam through the museum and you could've had looked some paintings for hours. And some you just passed by. It´s amazing how much talent some people have. There was also lots of paintings from Vincent Van Gogh. I actually recognized many of them. =)




Starry starry night - Van Gogh



Noon, rest from work - Van Gogh



Self portrait - Van Gogh



 Divine Service in the Uusimaa Archipelago / Jumalanpalvelus Uudenmaan saaristossa
- Adolf Edelfelt

Myös suomalaista väriä löytyi eräältä seinältä. Kuva kiinnitti heti huomion ja ihmisistä voi nähdä suomalaisuuden. Tiedä sitten vaikuttaako itselläni siihen yksi suosikkisarjoistani, Hovimäki. 



Näkymiä museon kattoterassilta
Views from the roof top of museum


Montmartre


Tämä alue on kuuluisa taiteilijoiden kortteli. Varsinkin vuosisadan vaihteessa (tietääkseni) taiteilijat hallitsivat näitä katuja, Moulin Rougesta Sacre Coeurin kukkulalle. Nykyään tällä alueella sijaitsee myös ns. Pariisin punaisten lyhtyjen alue. Jos erotiikkaa kaipaa, kannattaa suunnata tälle alueelle. 

Vaikka Moulin Rouge oli valtavan kaunis ja lumoava pimeällä, kun siellä viimeksi kävin, oli se vaikuttava myös ihan päivän valossakin. Siinä vain on jotain taikaa, voin kuulla musiikkia ja nähdä tanssitytöt mielessäni kun vaan katson tätä ihanaa myllyä. Olen enemmän ja enemmän kaatumassa sille kannalle, että menen vielä joku ilta vaihdon aikana katsomaan esitystä. Liput maksavat hunajaa, mutta sitä kokemusta ei saa missään muussa teatterissa. 

Sacre Coeur oli täynnä. Kukkula ja kirkko on kauniita, mutta lauantaipäivä ei ollut paras päivä lähteä kipuamaan. Turisteja kun oli ymmärrettävästi katujen täydeltä. Myös matkamuistomyymälöitä. Olisi ollut ihana kävellä tällä alueella silloin sata vuotta sitten..

Tein myös pienen ex-tempore pysähdyksen. Olin jo kartasta nähnyt kadulla sijaitsevan museon, mutta enemmänkin vain silloin hymähdin sille. Kun näin kyltin edessäni, en voinut olla menemättä sisään. Kyseessä oli erotiikkamuseo. Ja oli muuten mielenkiintoinen. Museossa oli kaikkea mahdollista. Oli satoja vuosia vanhoja hedelmällisyyspatsaita ja sen ajan seksivälineitä. Seinillä oli myös ihan tämän päivän piirroksia, valokuvia ja taidetta. Osa oli hienovaraisia, osa sitten ehkä hieman ronskimpia. Mutta pääasia oli kuitenkin se, että kyse oli todellakin erotiikasta, ei pornosta. Ja kävijät olivat myös ihan tavallisia ihmisiä, ystävyksiä, pariskuntia, yksin kävijöitä, kaiken ikäisiä. Kannattaa käydä.


This area is famous block of artists. Specially in the turn of century (as far as I know) all kind of artists ruled these streets, from Moulin Rouge to Sacra Coeur. Nowadays here is so called Paris red light district. If you´re looking for erotic, come here. 

Even though Moulin Rouge was so beautiful and enchanting at night, it was really impressive in daylight as well.  It just has the magic, I can hear the music and see the can can girls. I´m more and more thinking on going there night during this semester. Tickets are so expensive but you can´t catch this show anywhere else.

Sacre Coeur was full. The hill and church were beautiful, but Saturday just isn't the best day for this. Tourists rule the streets. And souvenir shops are everywhere. How lovely it would have been to walk these streets a hundred years ago..

I made also this ex tempore stop at erotic museum. It was so interesting. There were these hundred year old statues of fertility and sex devices. Walls had paintings, photography and art from modern days and older as well. Some subtle, some not that subtle. But the main thing was, that it wasn't porn, it was erotics. Visitors were couples, loners, friends, old, young. I really recommend this place.




Magic


Lovely Paris


Tourists..






Always has been and always will be

Luxemburg


Luxemburgin puisto jäi viime reissulla kokematta kokonaan. Jos olisin tiennyt kuinka hieno paikka oikeasti on, olisin mennyt sinne vaikka väkisin. Ilma oli aivan ihana, aurinko paistoi ja lämmintä oli ehkä +26 astetta. Puisto oli täynnä ihmisiä piknikillä ja rentoutumassa. Puisto on myös ihan valtavan kokoinen. Keskellä on tenniskenttiä ja jotain -ihan kuin muttei kuitenkaan-tenniskenttiä. Miksi tällaista ei tule tehtyä kotona? Seinäjoellakin on ihan kivoja puistoja, miksi niistä ei tule nautittua?

Park of Luxemburg was one thing we missed in our last visit two years ago. Now we went there to spend couple of hours laying on the grass. Place was amazing. Green everywhere, beautiful pond, people relaxing. And the park is huge, in the middle there is also tennis courts. Just wondering why I don't spend time like this in Finland? We do have couple of beautiful parks in Seinäjoki, but I just drive by. Why can't I stop and enjoy them?




Crepes at park















Tämä puisto on Citéssä, minuutin päästä kotiovelta
This one is from Cité, minute away from home

Viikonloppu sai ihan mukavan päätöksen Skypen merkeissä. Eniten minusta ovat varmasti huolissaan mummani ja hänen siskonsa. Nyt äitini haki heidät meille ja he saivat ensimmäistä kertaa tehdä Skype-puhelun. Ihmettelyä riitti ja josko he saivat vähän mielenrauhaa kun näkivät, että olen oikeasti ihan kunnossa ja voin hyvin. =) Sainpahan myös nähtyä muita rakkaita, niin ihmisiä, kissoja kuin koiriakin. Tähän on hyvä päättää tämä viikko, kello kun tulee juuri puolen yön (ja pitäisi olla jo nukkumassa).

I had a good ending for this week via Skype. I believe that my grandma and her sister are most concerned about me. I took a Skype call home, where they also were today. It was their first Skype call. Maybe now they have some peace of mind seeing that I'm okay and feeling good. =) I got to see also other dear ones; people, cats and dogs. It's a good way to end this week since clock comes midnight (and I should be on bed by now).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I´d love to hear what´s in your mind. :)