sunnuntai 31. elokuuta 2014

Vapaa-aikaa - Free time

Orientaatiopäivien jälkeen oli tiedossa kolme päivää vapaata ennen opiskelun alkamista. Se alkoi torstaina Erasmus-bileillä. Ennen asunnolle pääsyä kävimme vielä "läheisessä" kauppakeskuksessa tekemässä pientä shoppailua. Löytyi vihdoin se Ranskan Anttila. Tosin vaan paljon suurempi ja hieman halvempi. Ostin nyt sitten mm. sen ranskankielisen kirjan, Paholainen pukeutuu Pradaan. Katsotaan nyt kauanko lukeminen tulee kestämään. 

After those three days of orientation we had three days of free time before the real studies would begin. We started off with Erasmus party on Thursday. Before going to the apartment we did some shopping on this one mall. Now I have that book in french, Devil wears Prada. Lets see how long does it take for me to read it.


Huomaa kuinka kyljessä lukee pocket. Taitaa vielä mennä hitusen liian vaikeaksi.
Notice 'Pocket' on the side. Didn´t feel I can do that book just yet.



Pala (tai pullo) Suomea. En ostanut.
Piece of Finland



Ikä laiturin toisella puolen...
Age on the other side of the platform...



...ja me
...and us.



Hollanti, Yhdysvallat ja Suomi
Holland, States and Finland

Erasmus club


Ostosten jälkeen oli vajaa pari tuntia aikaa syödä, peseytyä, laittaa itsensä uudestaan ja hieman soitella kotiin päin. Ei hetkeäkään aikaa ylimääräiselle. Vasta kun istuimme puistossa ennen clubille lähtöä, saatiin rentouduttua kunnolla. Aluksi meitä oli lähdössä samaa matkaa pieni porukka kohti clubia mutta kummasti porukka kasvoi joka välissä lisää. 

Itse clubi oli kyllä itselleni pettymys. Eipä sillä, en mitään suurta odottanutkaan. Mukanani oli ihan tavallinen käsilaukku, ei mikään pienen pieni. Sen täytyi jättää narikkaan. Kuljetin sitten kädessäni kukkaroa ja puhelinta peläten että tiputan ne kuitenkin johonkin. Musiikki oli perus clubi-musiikkia, eli elekrtonista jumputusta. Olen moniruokainen musiikissa, mutta tuo on niistä harvoista mitä en vaan jaksa kuunnella. Onneksi parille muulle kaverille tuli väsyä ja lähdimme jo aiemmin. Matkaan meni tunti täydessä ja tunkkaisessa yöbussissa. Uni maistui aika hienosti kun sänkyyn pääsin. 

After shopping I rushed to eat, shower, make up and made couple short calls to home. When we got to the park, we could just sit on a grass and relax. At first we had a small group going on the same time to the club but the further we got, the bigger our group got. 

The club itself was a bit disappointing.  First I couldn´t bring my hand bag to the club so I needed to carry my money and phone in my hands. I was sure I´d lose them. Music was basic club music, electronic pumping. For me almost every music goes, but this electronic thing is something I just can´t listen. Luckily there were others who got tired so we took a night bus home. Not my favorite option, retrospective. Oh the sleep when I got to my bed.

Nähtävyyksillä - Sight seeing


Lauantaina oli tarkoitus mennä katsastamaan nämä mysteeriset Catacombit, jotka viime kerralla jäivät näkemättä. Seisoimme hetken jonossa ja totesimme, että tullaan toisen kerran kun jono on pienempi. Ja voimme oikeasti sanoa, että tullaan uudestaan parin viikon päästä. Ihanaa!! =)

Siirryimme sitten liikunnan puolelle ja lähdimme kiipeämään rappusia pitkin Eiffel-torniin. Myös tämä jäi tekemättä viime vierailulla. Raput olivat halvemmat kuin hissi ja jonot paljon pienemmät. Kiipeäminen otti kyllä kunnon päälle, se ku ei ole mikään loistava. Raput menevät toiselle tasolle. Kun olimme hetken saaneet hengähtää, hiki lähti virtaamaan niskaa pitkin aivan hullun lailla. Onneksi ei sentään ollut mikään helteinen päivä.

Maisemat olivat hurmaavat. Jäimme toiselle tasolle, koska jälleen jono hissille, joka vie huipulle, oli valtavan pitkä. Teemme joku kerta uuden reissun, hissillä tosin.



Champ de Mars



Trocadero



On saturday we were supposed to go check these mysterious Catacombs. We stood in the line for a few minutes and decided to come back some another day with a better luck concerning the lines.. We actually could say that Let´s come back like in two weeks. So awesome!! =)

We decided to move on to sports and started climbing the Eiffel. Stairs are more cheaper then elevator and there´s not that much waiting. Climbing was rough though. 

The views were so beautiful! We stayed on the second level because we weren´t interested on standing in line. Again we thought on coming back another time. By elevator. 

Streets of Saint Michel


Illalla menimme vielä lasillisille ja tämän jälkeen katsomaan valaistua Eiffeliä. Vaikka näkee kuvia ja toteaa, että se on kaunis, ei kuvaa voi millään verrata oikeaan näkyyn. Torni on niin valtavan kaunis ja lisäksi mukana on se tunne, kun tiedät olevasi tarun hohtoisessa Pariisissa.


At night we went for a drink and to see Eiffel all lightened up. That is something that can´t be compared to a photo. It is so beautiful. And the feeling when you actually are in Paris.




Viimeinen juna - the last train


Lähdimme puistosta metrolle ja seurasimme hieman hermostuneina kelloa ja jäljellä olevien pysäkkien määrää. Viimeinen juna oli lähdössä tietojen mukaan klo 00:58 ja metrosta lähdimme puolijuoksua kohti RER terminaalia. Näyttö sanoi viimeisen junan lähtöön olevan aikaa minuutin verran. Sitten juoksu olikin jo täyttä, muutamalla muulla meidän lisäksi. Juna saapui laiturille alle puoli minuuttia siitä, kun olimme juosseet sinne. Siitä myöhästyessä olisimme joutuneet etsimään seuraavaa bussia tai kävelemään hyvän tovin takaisin Citén porteille. Uni maistui taas loistavasti!

As leaving the park and heading to metro we nervously followed the clock and remaining stops. Last train was leaving really soon and we still had to find the right platform. The screen said we had about minute remaining before the last train was leaving. Wildly running we made it, thank god! Otherwise it would have taken at least 30 min more to find the right night bus or to walk to Cité. Dreaming tasted so good!

Laiska sunnuntai - Lazy Sunday


Tänään en sitten ole tehnytkään mitään muuta kuin ollut vaan. Olen yrittänyt vielä rentoutua ennen koulun alkua. Aikataulujen piti olla sähköpostissa jo lauantaina mutta, ne saatiin vasta nyt sunnuntai-iltana. Tiedossa on helppo viikko ja huominen vapaa. 

Today I haven´t done anything. Just relaxing before the school starts. We were supposed to get the schedules on Saturday but we just got them now on Sunday evening. I´m having an easy week that starts with a day off tomorrow. 

Niin joo ja nyt olen ensimmäistä kertaa eläessäni käyttänyt kuivaajaa ja voin sanoa, että tahdon sellaisen joskus! Pyykkääminen ja kuivaaminen kestää täällä sen pari tuntia.

Oh and by the way, now I have used a dryer for the first tie in my life. I want one! Doing your laundry takes about two hours in here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I´d love to hear what´s in your mind. :)