maanantai 15. syyskuuta 2014

Shoppailu Pariisissa käy kuntoilusta - Shopping in Paris goes for workout

Suunnitelma: Aamulla kolme tuntia koulua ja ennen puolta päivää pääsee jo vapaalle loppupäiväksi. Ehkä pankkikortin haku ja pientä kaupoissa kiertelyä, välissä lounas jossain viihtyisässä kahvilassa. Kuullostaa aika hyvältä, eikö?

Toteutuma: Koulun jälkeen kävellen pankkikorttia hakemaan. Tämän jälkeen pyöritään hetken hukassa etsien Metroasemaa. Vaikka metroasemia on kaikkialla, on ne välillä niin tajuttoman vaikeaa löytää. Kun vihdoin löydän metron, suuntaan sillä mapsista bongaamaani kirjakauppaan hakemaan opiskelutarvikkeita (muovitaskuja, ym.) ja jotain ranskan kielen opiskelun apuvälineitä. 

Kirjakauppa on kyllä mahtava, 7-kerroksinen kirjataivas. Kauppa on Gilbert-Joseph, jonne helpoiten pääsee metrolla, pysäkki on Cluny - La Sorbonne. Kirjoja oli joka lähtöön; romaaneja, tietosanakirjoja, sanakirjoja, oppikirjoja, ammattikirjoja, lapsille oli oma kerroksensa... Ainut mitä kaipasin enemmän, oli kirjoitusvälineet ja koulutarvikkeet. Niitä oli pihalla hieman. Sain ostettua itselleni yksinkertaisen ranskan oppikirjan ja Disneyn Pienen merenneidon ranskan kielisenä. Yksinkertaista tekstiä ja tuttu tarina. Josko se toimisi näin alkuun paremmin, kuin jo ostamani paksu romaani..

Plan: Morning classes, three hour and after that a day for myself. Maybe getting my bank card and some light shopping, lunch at some nice café. Sounds pretty good, right?

Reality: After school I walk to get my card at the bank. Then I circle around for a while because I can´t find a metro, even though there is a station in almost every corner. Finally find the station and head to this book store to get some school supplies and books that help me with my french. 

Store is great, 7-story heaven for bookworms. It's called Gilbert-Joseph near Cluny - La Sorbonne metro station. They had books for everyone, though I was searching for more pens, papers, etc. I got myself this simple book of french language and Disneys Little Mermaid in french. Simple text and familiar story. Maybe it works now better than that thick novel I got earlier. 





Lounasaika? Lounch time?


Ei. Olin jo valmiiksi latinalaisessa korttelissa, eli ei olisi tarvinnut kuin valita paikan. Mutta miksi se on niin vaikeaa? Mitä enemmän ruokapaikkoja, sitä todennäköisemmin jään nälkäiseksi. Valinnan vaikeus ehkä? 

Lähdin kohti Les Hallesia ja Rue de Rivolia. Edelleen tarvitsin kenkiä. Jalkoja alkoi myös kovasti jo särkeä, kun päätin laittaa fiksusti korkkarit jalkaani aamulla. Taisin olla vielä kovasti nukuksissa. 

En tiedä mikä Châtelet Les Hallesin asemassa on, kun joka kerta nousen sieltä ulos eri paikasta. Nyt lähdin johonkin aivan ihmeelliseen suuntaan. Tajusin tosin eksyessäni, että uloskäynnit on numeroitu. No, parempi tajuta se nyt, kuin joulukuussa.. Rue de Rivolilla olen myös aina hukassa, vaikka se on periaatteessa niin selkeä. Ehkä se on sitä, kun nousen kadulle todellakin aina eri rapuista. 

Kenkiä katselin muutamasta paikasta ja jäin kuolaamaan ihanien korollisten tennareiden perään Bershkalla. Vielä en raaskinut ostaa, kun hintaa oli 50€. Olen tottunut laittamaan kenkiin enemmänkin 30€. Ehkä vielä haen ne.. Lopulta löysin pienestä putiikista sopivat tennarit ja vielä halvalla. Eikähän ne nyt ainakin tämän syksyn mene. 

Jotenkin käsiini ilmestyi pari muutakin pussia, kuka ties miten. Pusseissa koulutarvikkeita, mekko, hame ja ballerinat, joiden huomasin tosin kotona olevan kokoa liian pienet. Tämä sen jälkeen, kun olin juuri leikannut hintalapun pois. 

Nope. I was already in the Latin Quarters which is full o f restaurants. But again for some reason I continued to walk by.. And yes, I was hungry. Leaving towards Les Halles and Rue de Rivoli my feet were killing me. I was planning to buy new shoes. But in the morning I decided to be stupid and wear heels, for shopping. D'oh. 

There is something about the Châtelet Les Halles metro station. I always rise up in different places. Though now I finally realized that there are numbers on every exits. Maybe from now on I can actually go where I intend to go. Rue de Rivoli is also another labyrinth to me. And yes, it's a straight street..

I searched for the shoes in few stores, but nothing yet. In Bershka there were these beautiful sneakers with heels. They were just so expensive. So they are still in the store. For how long, I don't know. ;) Finally I got some fabric shoes in this nice little shop.

Somehow I also found couple other bags in my hands. Full with some school stuff, dress, skirt, ballerinas.. 

Ehkä nyt lounas? Maybe now for the lunch?


Kellohan oli jo paljon, eli varsinainen lounasaika oli jo mennyt aikoja sitten. Päätin kävellä hieman ylimääräistä ja pysähtyä uudelleen latinalaisessa korttelissa. Siellä on yksi erittäin hyvä pieni koju, josta saa edullisesti tosi hyviä täytettyjä lättyjä, eli crêpejä. Yksi tällainen kinkku-juusto ja se sai kelvata lounaaksi.

Kotona olin lopulta seitsemän tuntia koulun päättymisen jälkeen. Jalat turtana ja muutenkin väsyneenä. Mutta vihdoin olin löytänyt uudet rennot kengät (ja vähän muutakin). Nämä päivät tekevät hyvää linjoille. Valtavasti kävelyä, eikä juurikaan ruokaa.

So, it was late, lunch time was long gone. I decided to walk a bit extra and make a new stop at the Latin Quarters. There is this one really small booth, where you can have a really good and cheap crêpe. I take mine with ham and cheese, that was a good lunch for now. 

Finally I got home seven hours after class had ended. Feet hurting and tired. But now I had my new shoes (and some). These days do good for your figure. Loads of walking and no food.  

Rento viikonloppu - Relaxed weekend


Perjantaina koulun jälkeen istuimme hetken Champs de Marsin puistossa tornin juurella ja myöhemmin illalla lähdimme vielä kaupungille. Omalla kohdalla se ei ollut tarkoitus, kun tiesin päämääränä olevan clubin. Kuten jo aiemmin totesin, olen enemmän pub-tyyppi. Mutta koska clubi oli Champs Elyseellä ja olimme vielä ehtimässä ilmaiseen sisäänpääsyyn, pitihän se lähteä katsomaan. Niin, me naiset pääsimme ilmaiseksi. Yksi poikaystävä joutuikin sitten maksamaan 20€. Tässä vaiheessa meinasin jo kääntyä pois, mutta jatkoin muiden perässä sisään. Clubi oli hyvin sen näköinen, mitä siinä osoitteessa kuvittelinkin. Menin tiskille ja tilasin oluen. Kauhulla jäin odottamaan hintaa, koska tiesin ettei sitä muutamalla eurolla saa. 12€!!! Yksi 0,25l Heineken! Voitte varmaan arvata, että sen enempää en sitten siellä enää juonut. 

Musiikki oli hieman parempaa, kuin edellisessä paikassa, mutta en silti jäänyt paikkaa kaipaamaan. Hollantilaisen ystäväni kanssa lähdimme etsimään taksia ja pääsimme takaisin Citéen alle 20 eurolla. Väsy. 

Friday after school we went to sit for a while to Champs de Mars and later we headed again to the city. Although our destination was a club, I went along. It was at Champs Elysees, that was a must see. Us three girls got in for free, but for one boyfriend the ticket was 20€. I was ready to turn around, but followed others inside.. Club looked what I expected, quite fancy. I ordered a beer and waited to hear the price. I knew it wouldn't be cheap in this place. 12€ for one 0,25 l Heineken!! Seriously! Surprisingly I didn't take another one.. 

The music was a bit better than in the other club earlier, but still it wasn't my place. We left looking for a cab with my dutch friend and had a ride to Cité, under 20€. 





Soooo happy in my new dress



Minä ja 12 € olut
Me and my 12 € beer



Hieno paikka juoda, jos lompakko sallii
Nice place to drink if you have the money for it



Kaunis katu iltavalaistuksessa, mutta täynnä limaisia miehiä. Ei missään nimessä paikka, missä kannattaa kulkea iltaisin yksin. 
Beautiful street in the evening, but filled with slimy men. Not a place where you want to walk alone at night.

Sunnuntaipiknik - Sunday picnic


Lauantai meni nätisti nukkuen, syöden ja leväten huoneessa. Sunnuntaina sain aikaiseksi järjesteltyä kämppää ja konetta. Sanotaan, että jos on sekainen pöytä, on selvä pää. Ja toisinpäin. Mutta omalla kohdallani voin todeta, että kun kämppä on järjestyksessä, niin sitten on pääkin. Tai niin järjestyksessä, kun nyt voi yleensä olla. 

Alueemme pääpuistossa järjestettiin suuri koko päivän kestävä piknik, joka kokosi yhteen Pariisissa asuvia ulkomaalaisia. Väkeä oli kertynyt aivan mukavasti ja mekin kävimme vähän napostelemassa viltin päällä, auringon alla. Ihan mukava rento hetki. Näitä pitäisi vaan viettää paljon enemmän nyt kun vielä on lämpöä siihen. Päivällä vaan ottaa vaikka pieni salaatti ja kirja mukaan ja mennä makoilemaan ulos. Onhan se paljon virkistävämpää kuin huoneessa istuminen. Miksi se vaan on niin vaikeaa raahata se ahterinsa sinne nurmikolle?

Saturday was a nice day of sleeping, eating and resting. In Sunday I got some things organized in my room and on the computer. They say " a messy table, clear mind" and vice verse. But I must say that my mind is clearest when my room has some order. 

We had an all day lasting big picnic in the big park of our campus. It was for foreigners living in Paris. There were lots of people and we did also spent there a moment eating and lying. So relaxed. Why don't we do that more often? When we still have the weather. Just take a snack and book with you during the day and relax outside. Why it's so hard to get your ass out of the room?



Aivan kiva paikka viettää päivää
Nice place to spend your day

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I´d love to hear what´s in your mind. :)