keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Selviytymisopas osa 3: Pariisin kauppoja

Viimeinen tentti odottaa perjantaina ja sitten on aikaa kolme viikkoa vain lomailuun Pariisin taivaan alla. Olen jo jotain kiertelyä ehtinyt tekemään viime päivinä. Ja tietenkin pitkin syksyä. Tässä hieman sekalaista kauppainfoa.

Jos joudut pitkään jonoon, ole kärsivällinen. Myyjät eivät ole kovin tehokkaita, nopeita tai sosiaalisia. Ainakaan asiakasta kohtaan. Suomessa tuolla vauhdilla saisi nopeasti kenkää. Kovimmat jonot ruokakaupoissa on arkena kuuden ja seitsemän aikoihin. Silloin kannattaa välttää.

Päivittäistavaraa ja elektroniikkaa

Ensimmäinen ongelma tänne tultaessa oli löytää jostain kohtuuhinnalla jokapäiväisiä tavaroita, kuten keittiövälineitä ja pyyhkeitä. Jos ei tiedä mistä etsiä, päätyy helposti keskustan alueelle ja hintaviin kauppoihin. Seuraavana listattuna muutama edullinen kauppa, jossa kannattaa tehdä tällaiset ostokset:

Auchan - Halpa-Hallin, Cittarin ja Prisman yhdistelmä. Paljon tavaraa ja kohtuullisin hinnoin. Täältä voi myös tehdä viikon ruokaostokset, kaikkea löytyy. Yksi Auchan löytyy Porte d'Italien takaa.

Monoprix - Saman tyylinen kauppa kuin edellinen. Isommat liikkeet ovat ehkä hieman laadukkaampia, mutta hinnat ovat silti kohtuullisia, vaikkakin esim. vaatteissa vähän lähempänä Prismaa. Isompia liikkeitä löytyy mm. Champs Elyseeltä, La Motte-Piquet -metroaseman vierestä ja Rue Linoisilta 15 kaupunginosasta. Monoprixilla on myös ihan tavallisia marketteja, joissa on hyvä tehdä ruokaostoksia.

Fnac - Täältä löytyy monenmoista elektroniikkaa, niin suurta kuin pientäkin, mutta myös paljon kirjoja ja pelejä. 

Muji - Tämän ihanan paikan löysin Les Hallesista, kun kauppa oli juuri avattu. Hieman Ikean tyylinen, mutta tietysti huomattavan paljon pienempi, kohtuuhinnoilla.










Ruokakauppoja (ranskaksi Supermarche)

Ruokakauppoja löytyy Pariisista kaikkialta. Niin näitä ketjumarketteja kuin myös yksityisiä, joitain todella pieniä. Tietenkin myös hinnat ovat näissä pienemmissä hieman kalliimmat, mutta eipä ole normaaleja jonoja.

Monessa kadunkulmassa on myös pieniä pikakauppoja, joissa mikroaterian voi ostamisen lisäksi myös lämmittää ja syödä. Kassalla usein tarjotaan kertakäyttöaterimia mikroaterian mukaan.

Monoprix - Kuten edellä jo mainitsin.

Franprix - Myös keskikokoinen marketti, joissain on myös hieman jotain tavaraa.

Lidl - No, tämä nyt on kaikkien tiedossa.

Carrefour - Kuten edelliset.

Vaatekauppoja

Pariisi on täynnä kaikkia mahdollisia vaatekauppoja. Niin ketjuja kuin yksittäisiäkin. Välillä kulkiessa voi löytää todellisia helmiä. Osassa näitä yksityisiä kauppoja voi löytää erittäin edullisia ja kohtuulaatuisia vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Rue Rivolilta löytyy myös todella paljon kaikkea, mitä ikinä vaan haluatkaan.

H&M
C&A
Pimkie
Bershka
Gap
...
...

Seuraavat kuvat ovat läheltä Les Hallesia (jonka ympärillä löytyy vaikka mitä). Nämä ovat juuri niitä edullisia vaatekauppoja ja varsinkin kenkävalikoimat ovat aika suuria.











Krääsäkauppoja

Nämä ovat niin petollisia, mutta ah niin ihania kauppoja, jotka haluaisi vielä kokonaisuudessaan kotiin. Ja arvatkaas mistä nämä pari ensimmäistä löytyy. Kyllä, Les Hallesin vierestä. Sielä tuli aluksi vietettyä aikaa, kun en vielä muuta ympäristöä oikein tiennyt.




Vessaharjoja



Miten olisi macaron-munakello?







Ajattelin tämän olevan samanlainen kauppa, kuin edellinen ja poikkesin sisään. No, sillä oli hieman eri teema.




Tarvitseeko miehesi talutushihnaa?







Myös aivan ihana kauppa. Paljon pientä kodin kaunistusta. Näissä paikoissa oikeasti jo mietin, että pitäisikö poikaystäväni kuitenkin tulla hakemaan minut pois autolla... Tämä kauppa oli Champs Elyseellä, mutta ilmeisesti näitäkin on seitsemän ympäri kaupunkia.








 Tässä kaupassa on vielä käytävä, se vaan on niin söpö. Kuin karkkia. Kuva otettu Googlesta.

Kalliit tavaratalot


Galeries Lafayette

Moni varmaan tunteekin jo tämän nimen. Valtava tavaratalo täynnä huippumerkkejä. Saman katon alta löytyy kaikki, Dior, D&G, Prada, Chanel, Fendi... Tämä paikka on siis enemmänkin nähtävyys. Mutta taitaa olla harvoja paikkoja turistikaupungissa, missä myyjät eivät tule tyrkyttämään. Näkivät kai jo päältä päin, jottei tuo ainakaan ole meiltä ostamassa. Eli jos haluat tuntea itsesi köyhemmäksi, tämä on se paikka. =) Ja tietenkin myös, jos haluat oikeasti tulla köyhemmäksi. ;)

Mutta on täälläkin se "tavallisen" ihmisen osasto. Eli lahjatavarat. 




Tästä tuli mieleen äitini, jolle kuvasta hieman ideaa ensi joulun koristeluihin..



Ihanaa krääsää



En edes uskaltanut mennä katsomaan, mitä hintoja näillä valkoisilla mekoilla oli



Äitini lupasi joululahjaksi matkalaukun, jonka sanoin ostavani Pariisista. En vaan osanut päättää, ostanko Pradaa vai Dioria, joten jätin vielä ostamatta.



Ei ole naista karvoihin katsominen





Voi, tuollaisen kun saisi niin järjestäisin leikkikutsut kavereilleni. =D



Miten olisi 400€ kynä?



Jotenkin ymmärrän, jos haluaa itselle ostaa 7000€ takin, jota nyt voi kuitenkin käyttää sen 10v, mutta että käyttää satoja euroja ostaakseen lapsille vaatteita, jotka jäävät pieneksi alle puolen vuoden..



Tuhlasin Lafayetessä minäkin. 6,20€ laitoin yövaloon, jota juuri edellisenä iltana kaipailin. =) Oli muuten todella kätevä. Tähän mennessä jos olen halunnut sängyssä illalla lukea, on pitänyt olla kaikki valot päällä. Ja eihän se enää väsytä.


Printemps

Tämä on samanlainen talo kuin Lafayette. Kävin ala-aulassa kääntymässä ja totesin, etten kuulu tännekään. 


Siinä Printempsin karttaa



Ennen lähtöä kuitenkin tein ostoksen myös täältä. Näin edessäni Ladureen myyntipöydän. Olen jo paljon aiemmin lukenut, että Laduree tekee kaikista parhaat macaronsit ja nyt kun se oli edessäni, pitihän se testata. Testissä vadelma ja mustaherukka.



Ja hyvää oli!


Le Bon Marche

Täällä en vielä ole käynyt, mutta laadullisesti paikka on ilmeisesti samanlainen kuin kaksi edellistä. Eli tuo kaupan nimi "Halpa" ei ole kuvaava. Täällä kuulemma saa kierrellä avarammassa tilassa, kun turistit ovat keskittyneet kahteen ylempään.

2 kommenttia:

  1. Olipa hyvä kun muistutit joulukoristeista. Pitää ettiä edellisvuoden lehti, missä oli samantyyppisen "puun" ohje.

    VastaaPoista

I´d love to hear what´s in your mind. :)