keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

To do -list

Viime päivinä on tullut mietittyä kaikkea sitä mitä vielä pitää tehdä ja hoitaa ennen lähtöä. Tämä on ollut siinä mielessä hyvä päivä. Olen hakenut virkatodistuksen, tilannut koululta opiskelutodistuksen Kelaa varten ja ottanut tukien hakemisesta selvää. Lisäksi sain uusittua kasan reseptejä.

Virkatodistusta tarvitaan siinä vaiheessa, kun asunnosta kirjoitetaan vuokrasopimusta. Opintotukea ja siinä samalla asumislisääkin saa jo hakea, vaikka ei kaikki tiedot asunnosta vielä olekaan selvillä. Onneksi. En aikoihin ole joutunut opintotukea hakemaan, joten en muista yhtään kuinka suuret jonot näin syksyisin hakemuksissa on. 

Vielä pitäisi opiskella paljon kieltä ja maan perustietoja muutenkin. Pidän sitä kohteliaisuutena tietää isäntämaasta sen historiasta, kulttuurista, tavoista yms. 

Yksi mielenkiintoinen homma on ottaa selville asioista koskien siedätyshoitoani. Olen pian kaksi vuotta hypännyt siedätyspiikeillä koivun siitepölystä ja vielä reilu vuosi on jäljellä. Nykyään piikitysväli on noin 8 viikkoa, joten Pariisin aikana on saatava pari piikkiä tai aloittaa tammikuussa kaikki alusta. Nyt pitäisi hommata vielä ohjeet tästä lääkkeestä englannin kielelle ja ottaa selville oikea hoitaja piikkiä antamaan. Lääkkeen saan mukaani omasta terveyskeskuksesta.

Voi kun joka kerta vielä muistaisi laittaa ylös ne tekemättömät asiat mitkä tulevat mieleen. Aikaa lähtöön tänään on 50 päivää. Sitä mukaa kun päivät vähenevät, paniikki lähestyy. Ei varsinaisesti siitä lähdöstä, vaan siitä pelosta, että jotain tärkeää jää tekemättä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I´d love to hear what´s in your mind. :)