maanantai 28. heinäkuuta 2014

Lähden oikeesti Ranskaan..

Nyt se on hiljalleen iskenyt päähän. Olen ihan oikeasti lähdössä vaihtoon, ihan yksin, vieraaseen maahan ja kulttuuriin. Missään nimessä ei hetkeäkään ole kaduttanut, mutta kyllähän niitä perhosia alkaa lentelemään mahassa.. 24 päivää jäljellä Suomea tälle vuotta!

Voi niitä kaikkia pikkujuttuja, joita pitää vielä muistaa hoitaa. Ja tottakai myös isompia.

Isompia asioita

Kurssit on nyt vihdoinkin valittuna. Valitsin mm. seuraavat kurssit

- Stocks and flows management
- Current economic issues
- International Corporate finance
- French Civilization

Nyt vaan odotellaan, että onnistuinko saamaan kaikki. On kuitenkin hyvin mahdollista, että kursseja on jo täyttynyt. 

Sain myös vihdoin ja viimein otettua tarkemmin selvää asumisen maksuista. Kun kyseessä on ranskan kielistä tekstiä ja maksuja on kolmea erilaista, päässä pyörii aika nopeasti. Päätin sitten laittaa mailia suoraan kyseiselle talolle, niin saisipahan vastauksen. Yllätyksenä tuli se, että vastaus tuli puolessa tunnissa. Homma on siis siltä osin myös hoidossa. Varausmaksu maksettuna ja vuokra maksetaan sitten, kun saavutaan paikan päälle.

Kela yllätti myös positiivisesti. Kävin toimistossa täyttämässä opintotukihakemuksen tasan viikkoa myöhemmin tuli päätös. Minä kun luulin, että kaikki Kelat ovat tähän aikaan ruuhkautuneita uusista opiskelijoista.

Pienempiä asioita

Kurssivalinnat, asuminen, tuet, ym ovat selkeitä asioita, mitä täytyy hoitaa ennen lähtöä. Lisänä tulee kuitenkin myös niitä pieniä asioita. 

Sanomalehden saa vuoden sisällä "pysäytettyä" 2 kk ajaksi. Itse olen reissussa yli 4kk, eli nyt pitäisi miettiä, mitä tehdä tälle kestotilaukselle. 

Sitten on puhelinliittymä. Tällä hetkellä maksan puhepaketista, mutta eipä sitä kannata maksaa vieraalla maalla, jossa sitä ei kuitenkaan tule käytettyä. Pitää siis löytää joku mahdollisimman edullinen liittymä ilman mitään erikoisuuksia. Pariisissa tulee kuitenkin otettua paikallinen liittymä, jolla saa soitella maan sisällä. Kommunikointi Suomeen tapahtuu varmasti pääosin Skypellä, Facebookilla ja WhatsUpilla.

Koivun siedätyshoidosta sain vihdoin lääkeselosteen, jonka saan näyttää paikalliselle "pistäjälle". Ja ohjeet turvatarkastukseen, ettei matka tyssää heti Helsinki-Vantaalla tai Charles de Gaullella. ;)

Lähes päivittäin tulee mieleen näitä pieniä asioita. Vielä kun tajuaisin laittaa ne aina ylös, enkä jättäisi muistin varaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I´d love to hear what´s in your mind. :)