keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Joulu Pariisissa

Joulusta on nyt viikko, mutta on ollut niin kova meno päällä, ettei ole ehtinyt koneen ääreen istahtaa kunnolla. Ja lisäksi kun nyt tämän viimeiset pari viikkoa kone on ollut kahden käytössä. Kylläpä se vaan olikin tympeää silloin teininä, kun kotona oli se yksi kone, jolle piti jonottaa vuoroa. Ja kun pääsi nettiin ja oli hyvä peli tai chatti kesken, niin eikähän joku halunnut käyttää puhelinta.. No, mutta siitä Joulusta.

Joulu on itselleni ennen kaikkea aikaa, jolloin saa viettää aikaa rakkaiden kanssa ja rauhoittua kaikesta arjen hommista. Ja tietenkin saa syödä ja lahjoa muita. Vaikka tiesin, että näitä ei näy Pariisissa niin päätin silti nopeasti, että palaan Suomeen takaisin vasta Uuden vuoden jälkeen. Jouluja tulee ja niitä ehtii viettää kotona perinteisesti, kuten tähänkin asti on vuosittain vietetty. Nyt odotin innolla, millainen Joulu tulee täällä vieraalla maalla. Jouluikävää tietenkin on helpottanut paljon se, että olen maassa jossa Joulua vietetään yhtä lailla samoin, kuin Suomessakin. Joulu näkyy kaikkialla, kuten edellisen tekstini kuvat näyttivät. 

Tarkoitus oli mennä aamupäivästä yhteen Spahan, jossa oli ihan suomalainen sauna, kiukaineen kaikkineen. Mutta tämä jäi kuitenkin tekemättä, kun itselläni oli vielä vähän flunssaa jäljellä ja poikaystävällä oli vasta kunnolla aluillaan. Ehkä siihen ei olisi tehnyt hyvää kylvyissä ja saunassa likoamiset. 

Päivä alkoi sitten joulusiivouksella. Itse tosin saimme mennä pois alta, kun siivooja tuli kämppään. Vietimme aikaa ihan vaan kotona, skypettäen myös molempien kotoväelle.

Illan pimetessä lähdimme kävelemään Latinalaiseen kortteliin. En ole mikään kirkossa kävijä, mutta nyt halusin käyttää tilaisuuden hyväksi, kun kirkko ja messu olivat hieman erilaisia kuin koto Suomessa. Menimme illalla kahdeksalta Notre Damen kansainväliseen messuun. Menimme puolen jälkeen ja juuri vielä löysimme istumapaikat. Väkeä oli odotetusti aivan valtavasti. Niin paikallisia kuin turistejakin. 

Ihan loppuun asti emme olleet messussa vaan lähdimme ehtoollisen alkaessa. Olihan se suurta ja kuoron laulu oli aivan mahtavan kuuloista. Suitsukkeissa ei säästelty. Olimme aika kaukana käytävästä ja alttarista, mutta silti suitsukkeet haisivat todella vahvasti. Se olikin yksi syy, että sieltä piti päästä vähän aiemmin lähtemään. Nenä ja pää kun eivät oikein kestä vahvoja hajuja.

Tämän jälkeen suuntasimme jouluaterialle. Kinkkua ei ollut tarjolla, mutta menimme syömään ranskalaiseen ravintolaan kolmen lajin illallisen, menulla. Eli siis pieneen hintaan sisältyy alku-, pää- ja jälkiruoka. Laatu ei ole parasta, mutta aivan syötävää. 

Eihän tänä Jouluna ollut samanlaista Joulun tunnelmaa, kuin yleensä, mutta ainakin on jotain erilaista muisteltavaa.


Lasillisella. Tuo toinen kun ei ole aina niin kuvaukseen tottunut, niin ei tiedä miten sen naaman laittaa.



Menossa paikalliseen kirkkoon





Käsiohjelmasta sai seurata messua joko ranskaksi, englanniksi tai espanjaksi.



Väkeä piisasi







Fiksusti pienin välimatkoin oli televisioita, joista sai seurata mitä alttarilla tapahtui. Eipä meidänkään paikalta näkynyt paljon muuta kuin pylväs.



"Savu" kuvassa tulee juuri niistä suitsukkeista



Nyt tuli kokeiltua ranskalaista sipulikeittoa. Sanotaanko, että ok, muttei mitään suurinta herkkua.



Pääruokana lihaa ja perunoita, todella pippurisella kastikkeella.



Jälkkärinä erittäin hyvää jätskiä, Jarnolla taustalla kunnolla poltettu ja aika paha Creme brulee.




Välipäivinä tuli kierreltyä paljon ympäri kaupunkia, mutta siitä laitankin erillisen jutun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I´d love to hear what´s in your mind. :)