tiistai 21. lokakuuta 2014

Sitten myöhemmin, ei nyt, kyllä sitä ehtii - I do it later, not now, we have time

Puoliväli lähestyy uhkaavasti ja sitä alkaa tajuamaan, että jos ei nyt ala kiertämään kaupunkia enemmän, se jää tekemättä. Meille sanottiin koulun alussa, että käykää tutkimassa paikkoja ja nähtävyyksiä nyt, myöhemmin ei enää ole aikaa. Kaikki totesivat naureskellen, että niin niin, tässä on reilu neljä kuukautta aikaa, miten siinä muka ei ehtisi. No, nyt kun aikaa on jäljellä se reilu pari kuukautta ja kouluhommat kaatuu päälle, voi vaan todeta että aika kiirusta meinaa olla.

Suomessa arvosanoilla on väliä ja tahdon pärjätä hyvin. Olen täällä päättänyt kuitenkin joustaa koulumenestyksen suhteen. Kunhan pääsen kursseista läpi, olen tyytyväinen. Mitä saavutan sillä, että opiskelen kaiket illat huoneessani ja Pariisi jää näkemättä?

Half way is getting nearer and nearer and you start to realiaze that if you don´t start exploring the city now, you run out of time. We were told in the beginning of the school that go now, explore, you won´t have the time later. Everyone laughed that yeah right, we have over four months, how can´t we make it in that time. Well, now we have only over two months left and with all the school work I must say that there is not that much extra time.

In Finland I care about my grades and I want to do well. Here however I have decided to relax with them. As long as I pass my courses, I´m happy. What do I gain from studying all night in my room and missing Paris just outside my window?

Välitentit - Mid terms


Koulunkäyntiä on viimeaikoina ollut paljon. Tehtäviä, ryhmätöitä ja tenttejä. Parilla kurssilla on aivoihin tullut luennoilla jokin oikosulku ja ne ovat kytkeytyneet pois päältä. Miksi juuri niillä kursseilla, missä sanasto on vaikeaa käännettynäkin? Olenkin huomannut täällä, kuinka Seinäjoella käydyt kurssit ovat todellakin olleet laskentatoimeen suuntautuvia. Kirjanpidon perusteet on hallussa, mutta muuten vaikeammat talousasiat eivät. Kursseja, pörssejä, velkakirjoja, ... ja englanniksi. Olen nyt yrittänyt näitä asioita itsekseni opetella ja olen samalla luvannut itselleni kuunnella tunneilla loppukauden aikana paremmin. Säästää sitten myöhemmin aikaa todella paljon. 

Olen kuunnellut muiden kursseista ja tehtävistä ja olen kuitenkin tainnut valita oikeat kurssit. Tähän mennessä on vastaan tullut vasta kolme ryhmätehtävää, josta yksi on ohi ja toinen melkein valmis. Joillakin ryhmätöitä voi olla joka aineesta. Työmäärä jaettunahan on pienempi, mutta aikataulutus todella vaikeaa. Saan itse keskittyä vaan tentteihin lukemiseen. 

Nyt muutaman tentin tehneenä olen huomannut mielenkiintoisen seikan. Koska meitä on paljon, eikä isoa auditoriota jostain syystä käytetä tentteihin, joka toinen saa eri tentin. Näin poistetaan lunttaamisen mahdollisuus. 

Ranskan kurssi on ollut aivan mielenkiintoinen, vaikka se myös on vaatinut paljon aikaa ja työtä. Varsinaista tenttiä ei ole, onneksi. Eihän tentillä mitään oikeaa osaamista kielen käytöstä anneta. Olemme tähän mennessä mm. kuvanneet esittelyvideon itsestämme ja viime tunnille valmistelimme lyhennelmän jostain uutisesta ja raportoimme sen. Kuvasimme koko luokan kattavan uutisvideon, jossa yksi toimi ankkurina ja muut yksittäisinä toimittajina. Mielenkiintoista. :)

There has been lots of school work during last couple of weeks. Tasks, group work and exams. After going through the material for the exams, I have promised to myself to LISTEN during the last classes of the semester. Some subjects are really hard when you first need to translate to finnish and then find out what it all means. So much time would be saved if I would listen..

I have listened others talking about their courses and I do feel quite lucky. So far I´ve only had three group works, some are having one in every class. Yes it´s less work per person but the scheduling is so hard. I can read to my exams when I decide so. 

After having few exams I´ve noticed an interesting thing. Because there are so many of us in one class room and the big auditorium for some reason is not being used for exams, there are at least two different exams. You can´t cheat by looking the answers from your buddy. 

The French course has been interesting, although it has demanded a lot of work as well. So far we have for examble filmed an introduction film of ourselves and today we all had summarized some news and we filmed a news broadcast. This is how you learn to use the language. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I´d love to hear what´s in your mind. :)