sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Missä unelmista tulee totta - Disneyland Paris - Where dreams come true




Siitä on varmaan kymmenen vuotta kun viimeksi nautin huvipuiston laitteista. Joka kesä sanon meneväni mutta ei, jostain syystä se vaan ei onnistu. Joten, jos en kerran pääse mihinkään Suomen huvipuistoon, kuten Särkänniemeen tai Powerparkiin, niin mennään sitten Disneylandiin. 

Kun lapsena katselin Disneyn elokuvia videolta, ennen leffaa pyöri mainoksia Pariisin uudesta puistosta. Olisin niin kovasti tahtonut päästä sinne, mutta tiesin sen olevan vain unelmaa. Nyt tämä lapsuuden haave kävi toteen.

Its been maybe eight years since my last visit to amusement park. Every summer I'm telling myself that this summer we'll go to some park. But no. So, if I can't get myself to go to any Finnish park then lets go to Disneyland. 

When I was a kid and watching Disney movies from VHS, the ads of Disneyland Paris appeared. I so wanted to go there but I knew it was only a dream. But now this chilhood dream came true.






Ei niin kuin normaalin huvipuiston kadut
Not like any normal amusement park streets



Disney Castle





Olin suunnitellut meneväni Disneylandiin vähän myöhemmin veljeni ja parhaan kaverini kanssa, mutta koska oli tämä Dapper Day ja amerikkalainen kaverini oli menossa, päätin ottaa hieman etumatkaa ja tutustua paikkaan. Laitoimme parasta päälle ja olimme paikan päällä kymmeneltä, kun puisto aukesi, odottamassa kuin kakarat. Matka kestää junalla hieman reilun tunnin meidän kämpiltä. Paikka oli uskomaton. Jokaisen laitteen jälkeen olin lumoutunut ja mietin sitä tietotaidon määrää, joka laitteeseen oli laitettu. Se ei todellakaan ollut mikään tavallinen huvipuisto vaan nimensä mukaisesti teemapuisto. Jokaisella laitteella ja paikalla oli omat teemansa ja niitä varten tehdyt musiikit. 

Aivan aluksi olin silti ehkä hieman pettynyt siihen, että niitä vauhdikkaita ja kovia laitteita oli suhteellisen vähän, puiston kokoon nähden. Mutta toisaalta jopa hidas ajelu Peter Panin maassa oli mahtava. Istuimme laivassa, joka lensi kaupungin, mikä-mikä-maan ja koukun laivan yllä. Kaikki katsottiin yläilmoista, kuin lentäen. Puistossa oli keskitytty enemmän laatuun, kuin määrään. Tietenkin vuoristoradat olivat lemppareitani, vaikka se suurin huimapäisyys on jäänyt sinne nuoruuteen ja lapsuuteen. Radat olivat tehty sisätiloihin ja puitteet olivat niissäkin mahtavat, ei mitenkään verrattavissa Suomen laitteisiin. Myös läpi käveltävät paikat olivat hauskoja. Esimerkiksi Robinssonin perheen puutalo haaksirikkosaarella. 

I was planning to go to Disneyland later once my brother and best friend get here. But since it was the Dapper day and my american friend was going I decided to get a head start. All dressed up we were there at 10 in the morning, waiting like kids. It takes just over an hour to get there by train. The place was stunning. After every ride I was amazed, thinking all the effort put in that attraction. It wasn't like any other park. Every ride and place in the park had a theme and it's own music.

At first I was a little disappointed because they had relatively small amount of the fast and crazy rides. But even a ride with Peter Pan, without speed, was amazing. The scenery was so wonderful. The park was not about quantity but quality. Of course I loved the roller coasters, which were something I had never experienced before. Also the walk through's were nice, like the Robinson's tree at the shipwreck island. 






Itämaan taikaa
Oriental magic











Kapteeni Koukku ja Smee
Captain Hook and Smee




Yksi suosikkiprinsessoistani, Ariel
One of my favorite princesses, Ariel



Maija tapasi Maijan
Mary Poppins, whose name is translated in to Maija Poppanen, so Maija meets Maija


Nyt tiedän mitä tehdä ja missä järjestyksessä seuraavalla vierailulla, että saadaan kaikki irti visiitistä. Nyt näimme vain pienen vilauksen Linnan iltanäytöksestä, mutta sen mitä näimme, en saanut silmiäni irti Linnasta. Meillä oli hieman kiire, sillä vielä piti pysähtyä matkamuistomyymälässä ennen kuin show loppuu ja kaikki muut ryntäävät tekemään ostoksiaan. Vähintään pari tuhatta ihmistä poistuu alueelta kerralla, siitä haluaa nopeasti pois alta. Ja tottakai kovan päivän jälkeen tahdoimme istumapaikan junasta. 

Seuraavalla kerralla menemme ensimmäisenä vuoristoratoihin, koska niissä jonot ovat pisimpiä. Ja mahdolliset shoppailut pitää tehdä ennen iltakymmentä. Sen jälkeen vaan nautimme showsta. En jaksa odottaa, että saan näyttää paikkaa hulluille ystävilleni! Ja koska seuraava kerta tulee varmaan olemaan marraskuussa, en todennäköisesti pääse polttamaan itseäni, kuten tein tällä kertaa.

Muista muuten ottaa mukaan jotain pientä naposteltavaa ja tarpeeksi juomista. Jonot ja hinnat ovat myös ruokakojuilla kovat. Itse ainakin mieluummin laitan rahani matkamuistoihin ja aikani laitteisiin.

I know now what to do and in what order for the next visit, to get the most out of it. We only saw a glimpse of the night show at the castle but for that time I couldn't get my eyes off of it. We were in a rush because we still needed to do some shopping at the souvenir shop and the show was nearly over. The amount of people doing their exit at the same time... We wanted to avoid that and get seats in the train. 

Next time we'll get to the roller coasters right away to avoid the longest ques. And any possible shopping must be done before ten o'clock. After that we'll just enjoy the show. I can't wait to show that place to my friends. And because the next time will probably be in November, I wont burn myself in the sun like I did this time. 

By the way, take some snacks and plenty of water with you. Lines and prizes for food and beverages were also high. At least I prefer to use my money to souvenirs and my time on rides.



Myös laitteissa otettaviin kuviin oli panostettu paljon
Also to the pictures taken during rides had put a lot of effort



Yksi laitteista. Suurin osa oli "piilossa" rakenteissa. Tämä taisikin olla yksi syy siihen, että laitteita tuntui olevan niin vähän.
One of the rides. Most of them were "hiding" in the buildings. This was probably one reasons why it seemed to be so few rides in the park.



Tämä oli OSA äskeisen laitteen jonoa. Jonotimme tähän muistaakseni tunnin.
This was PART of the line of ride in the previous picture. We lined to this about an hour. 





Mutta kun puitteet jonoissa näyttävät näin hyviltä, jonotus ei tunnu enää ihan niin pahalta.
But when this is what you see in the lines, it doesn't seem that bad anymore.



Rock'n'roller coasterin jonossa aitoja keikkakitaroita, mm. Lenny Kravitzilta ja Metallicalta.
Real tour guitars from artists like Lenny Kravitz and Metallica at the que of Rock'n'roller coaster



Rock'n'roller coaster video



Oli pakko ostaa tämä rokkaava kuva meistä
Had to buy this Rocking picture of us









Peter Pan



Linna oli vielä kauniimpi iltavalaistuksessa
The castle was even more beautiful in the evening




YouTuben video 2014 kesältä Linnan showsta
YouTube video from the Castle show summer 2014

Vierailu Disneylandissa vie todellakin sen koko päivän, mutta jos yhtään ajattelee olevansa enemmän lapsenmielinen ja pitävänsä tästä enemmän kuin museoista, niin menkää! Taideteoksien kuvia voi nähdä netistä, mutta tätä puistoa ei voi sen kautta kokea. Ajan ja rahan arvoinen paikka. 

Visit to the Disneyland takes a whole day, but if you're even little bit more child like person than art / culture lover, go to Disney! You can see pics of art work online but you simply can't experience this place that way. It's worth the money and time.


2 kommenttia:

  1. Tämä kommentointi ei meinaa onnistua. Saas nähdä tuliko kolme, yksi vai ei yhtään. Olenkin jo odottanut tätä juttua. Mukavaa luettavaa.

    VastaaPoista
  2. Meinaa täällä hieman kestää nämä kirjoittelut, niin kuin aluksi pelkäsinkin. Silloin tosin en ajatellut, että kiire johtuisi kouluhommista.. ;)

    VastaaPoista

I´d love to hear what´s in your mind. :)