lauantai 23. elokuuta 2014

Aloille asettumista – Setteling down

Torstai oli ilmeisesti pitkä ja raskas päivä. Sen totesin perjantaiaamuna kun heräsin puoli yhdeltä iltapäivällä. Unia vedin siis yli kellonympärystän. Helposti ajattelee, että mitäs väsyttävää siinä nyt on? Matkustaessa saa vaan istua ja aikaeroa on ainoastaan tunti. Mutta kun herää muutaman tunnin unien jälkeen ja stressaa pitkin päivää matkustaen ja uutta kokien, yrittäen ymmärtää elämää ympärillä ja mieli pyörii miljoonaa, tuloksena on aika kova väsy.

Perjantaina kun olin saanut itseni herättyä ja naaman kammattua kuntoon, suuntasin ensimmäisenä kampusalueen kirjastoon, joka on tuossa pienen puiston toisella puolella. Vihdoin pääsin nettiin ja sain kunnolla yhteyttä ihmisiin. Tai siis kavereihin. ;) Päätarkoituksenahan oli siis etsiä tietoa, muuttaa pankkirajoja, käyttää sanakirjaa papereiden täyttämiseen, katsoa metron tietoja, ym… No suurin aika meni Naamakirjassa keskustellen.

Thursday was apparently long and hard day. I realized that when I woke up on Friday after over 12 hours of sleep. You may think that what is so hard on travelling when you just need to sit and there is really even no time difference, one hour. But when you wake up after few hours of sleep and stress the whole day about travelling and experiencing everything new, with foreign language, trying to understand the life around you and your mind is speeding, you will get tired.

On Friday when I got myself up and my face in some kind of order, I headed to the campus library, 200m from our house. Finally I got to be online and connect with people, or no, just my friends. ;) Mainly I was supposed to gather information on everything that had come up since I got here, but surprise surprise, I spent most of my time in Facebook chatting.

Kokeillen koululle – Attempting to get to the school


Pari tuntia kirjastossa ja kello oli taas sen verran, että oli pakko tehdä lähtöä keskustaan. Ajattelin ensimmäisenä testata reitin kouluun. Sen pitäisi päästä puolessa tunnissa julkisilla, matkaa on noin 8 km. En ole muuten ikinä joutunut kulkemaan koulumatkaa julkisilla. Aina on pyörä tai jalat riittäneet (vaikka laiskana olenkin käyttänyt autoa).  Katsoin jo torstaina, että paras metrolinja koululle on elokuun loppuun asti suljettuna korjaustöiden takia. Eli valitsin reitin, missä kulki kaksi RER junaa. Ensimmäisen pääsin oikealle asemalle. Toista junaa etsin hyvän tovin ja kun kysyin infosta miten sinne pääsee, sain kuulla että tämäkin linja on nyt suljettuna. No, menin vielä parin metron kautta lähelle koulua ja lähdin kartan kanssa suunnistamaan. Vihdoin ja viimein koulu löytyi, matkaan kului tunti. Ehkä pitää vielä maanantaina harjoitella..

After couple of hours in the library the clock told me to head to the city and do some shopping. I decided to test my school route at the same time. With metro it should take 30 minutes from my apartment. I knew that the best line would be closed till end of august so I choose to use two RER trains. First train went well but I couldn´t find the second. I asked info and they said it´s also closed. Well, it took time to find couple lines and then go with map to the right place. I found it, but it took an hour. So I need to practice again on Monday…



Noin 400 m koululta
About 400 m from school

Hankintoja – Purchases


Pari tuntia kirjastossa ja kello oli taas sen verran, että oli pakko tehdä lähtöä keskustaan. Kauppalistalla oli mm. erilaisia tarvikkeita huoneeseen. Toinen pyyhesetti, jota en jaksanut lähteä kotona raahaamaan. Enkä varmaan ota mukaanikaan kun täältä lähden. Suihku kaipasi kovasti lattialastaa. Iltalukemista piti myös saada. Huoneessa pöydällä on vanhanaikainen korkkitaulu, johon pitikin sitten saada nastoja ja post-it –lappuja. Syystakki ja toiset kävelykengät ovat myös listalla, mutta eivät ole sieltä kiireisemmästä päästä saada. Vielä kun on nättiä keliä. Torstaina ostin joitain kertakäyttöastioita alkuun päästäkseni, mutta joku pieni setti piti vielä löytää, mieluiten jotain halpaa muovia. Kaikesta näistä pienistä hankinnoista syntyy aika kallis puro. Vähä kuin lähtisit Veljekset Keskiselle; ostat kaikkea halpaa, mutta kun ostat tosiaan kaikkea, loppusumma ei ole enää halpa. Mutta kukapa lähtee tuomaan lahja-astiastoa tai parin euron saippuaa mukanaan kun muutenkin on haastavaa saada laukut lentoyhtiön mieleiseksi..

Voi kun Pariisissa olisi Sopuraha, Seinäjoen halppisromukauppa, josta löytää vaikka mitä ja suht halvalla hinnalla. Tänne kun en halua mitään hintavaa ostaa. Paitsi ehkä kenkiä, laukkuja ja vaatteita… Mutta kun ne tulee mukaan, niin eikö sitä voi pitää sijoituksena tulevaisuuteen? Ja muistothan ovat kuitenkin aina ilmaisia. Aah, tekosyyt näiden ihanuuksien ostoon eivät lopu koskaan. ;D

I needed to get stuff to my room. Like towels, reading, staples, paper and something I could dry the shower floor with.  I also need a new jacket for the fall and other shoes but they can still wait while it stays worm outside. On Thursday I bought some disposable plates and stuff to get me started but I still needed something more ecologic. Some cheap plastic kitchenware. When you need to do all these small purchases it will be expensive when you sum it up. But who drags along plates and forks when there is already trouble to get everything in your bag.

Hopefully I´ll find some cheap store because I don´t want to get anything expensive. Except maybe some shoes, bags and clothes... But because I take them with me, it´s like an investment to the future, right? And memories are always free, so where else I put my money? Oh the excuses to buy these pretty things… ;D

Les Halles


Tämä on ehdottomasti se paikka, josta shoppailu kannattaa aloittaa. Ja shoppailulla tarkoitan nyt sitä vaatteiden ym ostelua. Paikallista Sopurahaa en löytänyt. Viihdyimme jo äitini kanssa täällä pari vuotta sitten. Aivan loistopaikka on Kiko, josta saa hyviä meikkejä ja kosmetiikkaa edullisesti. Kynsilakat maksavat 2,5€ kappale, myös magneettiset.

This is The Place to start if you want to do some serious shopping. Me and my mother spent here some time two years ago and I loved it. Kiko is one of the best places. There you can buy good quality make-up and cosmetics cheaply. For example nail polish are 2,50 €.

Netin puuttuminen rassasi yhä, joten suuntasin tieni ensimmäiseen puhelinliikkeeseen. Sain puhuttua itselleni pre paid-liittymän, jolla saisin soitella ja viestitellä Ranskassa ja käyttää nettiä. Vihdoinkin!

Sitten löysin eräänlaisen Anttilan, tosin ilman kodin puolta. Tämä oli Fnac. Hyvä paikka etsiä musiikkia, elokuvia, elektroniikkaa, kirjoitustarvikkeita ja siellä oli myös kirjastollinen kirjoja. Vielä päädyin englanninkieliseen pokkariin, mutta jos vaikka marraskuussa ostaisi jonkun ohuen ranskankielisen. Ehkä jonkun, jonka olen jo lukenut aiemmin suomeksi tai englanniksi. Tai kun nyt ajattelen, niin miksi en sitä tehnyt heti? Esimerkiksi Paholainen pukeutuu Pradaan, sopisi tähän kaupunkiin täydellisesti. Kun tiedän mitä siinä tapahtuu, ei sanakirjaa tarvitsisi käyttää aivan niin paljoa.

I was still pissed off for lacking the internet connection so I made my way to one phone shop. I got myself pre-paid-connection for calling and texting in France and internet. Finally!

Next I found Fnac. It´s a good place to get music, movies, electronics and books. I ended up with an English book, for now. Later I will try some book in French, maybe something I´ve already red so I know better what I´m reading. Devil wears Prada sounds perfect for this city.


Karttoja on onneksi paljon, vielä meinaan muuten eksyä.
There are luckily lots of maps...

RUOKAA! - FOOD!

Päivälliselle menin läheiseen Creperieen, eli näin suomalaisittain lättypaikkaan. Maha täyttyi todella hyvin täytetystä kanapatongista, valkoviinistä ja suklaalätystä. Hyvä tapa päättää ilta kaupungilla. Pienen eksymisen jälkeen löysin jälleen metroon ja ajattelin pysähtyä vielä eräässä Monoprixissä, joka on vähän kuin ahdas S-market. Sieltä löytyy kaikki perusruoka-aineet ja tarvikkeet. Mutta ei sitten, ovet lyötiin kiinni kun olin sadan metrin päässä. Ranskassa ei kannata luottaa satavarmasti kauppojen ja kahviloiden aikatauluihin, välillä ovet lyödään kiinni varttia ennemmin. Ilmeisesti kauppa halutaan tyhjäksi tasalta, kun Suomessa viimeiset voivat lähteä kaupasta jopa vartinkin yli.

I had dinner at this nice Créperie. Chicken baguette, white wine and chocolate crépe was really good way to end my evening at the city. After getting a bit lost I found my way to metro and stopped to visit Monoprix, basic supermarket. Remember that if in France the shop closes at 22.00, it will be empty then. You don’t get in just before closing. At least I didn´t.


Reissun ensimmäinen patonki
My first baguette of the trip


Metrolla ajelin kotiin jalat täynnä hiertymiä. Jaloissa oli jo valmiiksi kolme rakkolaastaria ja jalat huusi lisää. Voisikohan siis vaikka Compeed kehittää rakkosukat? Hengittävät, kevyet, ilmavat ja omalta iholta tuntuvat? Niin ei tarvitsisi vuorata jalkojaan kymmenillä laastareilla.

Tunsin itseni muuten metrossa jälleen niin ranskalaiseksi että. On tavallista nähdä metrossa ja junissa paljon ihmisiä kirja kädessä. Edessäni oli monen pysäkin väli ja muistin, että laukussahan oli juuri ostettu kirja. Ei kun lukemaan, niin ranskalaista. ;)

After a metro ride home my feet were so broken. Even when I wore socks it didn´t erase the pain. Apparently I should get my feet all better before wearing those new shoes again..


In the metro I felt again so French. It´s common to see bunch of people reading in the metro and the train. I had few stops to go and I remembered I just bought a book. So I started reading and oh how French I felt. ;)


Odottelin metroa. Heti tuli mieleen pari myöhäiseen metroon sijoittuvaa kauhuleffaa... 
Waiting for metro. Started thinking about few horror movies about late night metro...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I´d love to hear what´s in your mind. :)