tiistai 24. kesäkuuta 2014

Paperihommia ja odottelua

Tässä nyt on tapahtunut asioita vaihdon suhteen alkuvuodesta lähtien. Itse olen kärsimätön ja haluan ehdottomasti aina tietää missä mennään. Voitte siis kuvitella, miten ärsyttävää on ollut tämä odottelu ja odottelu. Miksi ei kaikki just mun kohdalta ole tehty heti? Nyt?

No, oletan jotta en ole ainut näin ajatteleva. Kerron siis seuraavassa hieman tuon prosessin kulusta. Kuka tietää vaikka joku SeAmkista toinen ESCEen lähtevä sattuu näille sivuille suunnistamaan. =)

Halu vaihtoon lähdöstä ilmoitettiin alkutalvesta, jolloin myös käytiin henkilökohtaiset keskustelut. ESCEn kanssa oltiin vasta kirjoittamassa koulujen välisiä sopimuksia, eli tiedossa oli odottelua.. Vasta huhtikuussa saapui viestiä Pariisista.

STEP 1 - Welcome to ESCE and Administrative registration


Ensimmäinen vaihe oli ilmoittautua ja lähettää kuvansa henkilökorttia varten.

Kyseessä on Erasmus-vaihto, eli sitten oli aika laittaa menemään apuraha-anomusta. Saamme kahta apurahaa automaattisesti, kunhan hakemuksen täyttää. Erasmus-apuraha on noin 200€ kuukautta kohti ja koulun apuraha on arviolta yksi 200€ raha. Kun ottaa huomioon asumisen kalleuden Pariisissa, ovat nämä apurahat todella tarpeellisia.

STEP 2 - Housing

Toisessa vaiheessa lähdettiin katsomaan asumuksia, mutta tästä taidan kirjoittaa oman tekstinsä.

STEP 3 - French test on-line

Kyseessähän ei siis ole mikään ensimmäinen tentti. Kaikille vaihto-oppilaille ranskan opiskelu vaihdossa on pakollista. Osa on opiskellut etukäteen, osa ei. Tämän testin perusteella kootaan ryhmät osaamisen mukaan. 

Itse olen aikoinani lukiossa käynyt viisi kurssia ranskaa, mutta siitä kun on se 10 vuotta, taidot ovat *hieman* ruostuneet.. Hieman kertailin ennen ensimmäistä Pariisin reissua, että osaisin suunnilleen tervehtiä. 

Lukiosta muistan yhden lauseen täysin. Muistaakseni meidän koko pieni ryhmä osasi vuosien ajan tämän lauseen: Pose ton sac sur le lit. - Aseta laukkusi sängyn päälle. En tiedä miksi ihmeessä tämä on päähän jäänyt, mutta ainakin tiedän nuo neljä sanaa. ;D

Olen alkuvuodesta lähtien kerrannut ranskan alkeista lähien koulussa ja toivon, että jotain on jäänyt päähän. Jää nähtäväksi.

Seuraavat vaiheet

Vielä ennen lähtöä on tulossa yksi vaihe. 
Step 4 - Courses selection on-line

Paikan päällä on sitten vielä aika kirjoittaa vuokrasopimus, avata sähkösopimus (käsittääkseni ranskaksi - apua), avata pankkitili, hakea ranskan asumistukea ja vahvistaa osoitetiedot. Huh. Tällä hetkellä veikkaisin, että muutamat ensimmäiset päivät ovat hulluja. 

Vieras Pariisista

Koska koulumme on uusi tuttavuus ESCE Parisin kanssa, kävi Pariisista yksi kv-koordinaattori vierailulla katsastamassa paikkoja. Häneltä sai hyvää infoa tulevaa ajatellen ja sai esittää mieltä vaivaavia kysymyksiä. Häneltä myös sai jo valmiiksi opaslehtisen, joka jaetaan yleisesti vasta myöhemmin. On aivan hauskaa, että koulussa on jo valmiiksi yhdet tutut kasvot.

3 kommenttia:

  1. Jep, mun vaihto on nyt peruttu :/
    Mutta tulen täältä lukemaan sun ranskalaistumista sitten, Hope-to-be-Parisienne, age 300 ;))

    VastaaPoista
  2. On kyllä harmi. =( Mutta kyllä säkin tuonne vielä jotenki pääset.

    VastaaPoista
  3. Juu, ollaan mietitty että syksyllä matkataan Pariisiin :)

    VastaaPoista

I´d love to hear what´s in your mind. :)